Sidor

måndag 6 augusti 2012

Mexikanska svartbönsburgare med lime och koriander



Eftersom min lillasyster är vegetarian och ofta äter hos oss bestämde vi oss för att testa ett av Jamies lite mer matiga vegetariska recept. Parentes: Kokboken är full av vegetarisk inspiration eftersom de allra flesta tillbehör är just vegetariska. Så jag skulle säga att det här är en bok lämplig även för alla veggisar där ute. Slut parentes.

De vegetariska burgarna baseras på svarta bönor (denna ljuvliga lilla böna) som blandas med havregryn för fasthet. Sedan smaksätts de med riven lök, chili, malen koriander och spiskummin. Ett visst sting adderas med hjälp av lime. Enkelt och gott!

Jamie serverar burgarna i grillat bröd men vi valde istället att göra potatisklyftor och en tomat- och avocadosalsa. Det hade inte varit dumt med en sås till men det är ju lätt att addera.

Japp. Ännu ett trevligt grilltips från Jamies kokbok. Och jag blir bara mer och mer övertygad om att det här verkligen är THE grillkokbok. Och ja. Jag håller på att älska ihjäl den. Bokstackaren.

//Erika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar