Sidor

söndag 27 oktober 2013

Tomat- och mozzarellarisotto

Jamen ja. Ja ja ja. Jag älskar Grön mat: vegetariskt varje dag från River cottage. Jag gör det. Jag brukar ju generellt sett bli rätt förtjust i alla de kokböcker vi valt till den här klubben men jag vet inte ... det är som att jag har haft ett uppdämt behov av att laga vegetariskt? Det är i alla fall med en svindlande hastighet jag lagar rätter ur den här boken och hittills har jag inte blivit besviken en enda gång.

Generellt sätt skulle jag säga att smakerna är enkla och otroligt fina. Tillagningstiderna är ofta ganska långa (eller långa och långa allt är väl relativt) men det beror på att allt ska få ta den tid det tar för att få smakerna att blomma ut. För själva tillagningen är okomplicerad och med få moment.

Med det sagt så lagade jag den här un-der-bara tomat- och mozzarellarisotton. Första försöket fick dock avbrytas när jag insåg att jag inte hade förberett den rostade tomatsås som man får se som nyckelingrediens till hela rätten. Det är liksom den som är tomaten i receptnamnet. Men när jag hade gjort den där tomatsåsen så var även denna rätt enkel att laga.

Det här är basically en risotto som man smaksätter med en tomatsås (som är gjort på rostade tomater och vitlök) och sedan tärnar ner mozzarella i. Den serveras med massor av god olivolja, någon näve ruccola och nymald svartpeppar på toppen och gudars vad det vattnas i munnen på mig nu när jag bara skriver om den. För den blev precis så god som det låter (och ser ut). Åter igen är det fina, enkla men fullt utslagna smaker som möter gommen och jag dör på sån här mat just nu. Det är liksom okomplicerad mat i sin rakaste och mest välsmakande form. Och jag älskar det.

/Erika

2 kommentarer:

  1. Jag tror bestämt att jag måste ta och köpa den här kokboken, för nu har allt ni lagt upp därifrån låtit så himla gott!! Själv gjorde jag en helt vanlig linssoppa i fredags och inte vet jag vad jag hade för magic touch i mina fingrar just i fredags, men lemme tell ya, den buljongen var den godaste jag EVER fått till. Så god var den att när jag egentligen hade ätit klart och satt resterna i matlåda, så blir det ju en massa buljong över liksom. Den buljongen stod jag och åt med sked direkt ur kastrullen för det hade varit rent kriminellt att spola ut den. Var nästan löjligt nöjd när jag fick äta den i lunchlåda på jobbet idag, haha :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. hahaha! åh! älska dom tillfällena när man får till magi i köket! samt nivån på hur mycket jag kan relatera till att stå vid köksbänken och dricka buljong som blivit kvar direkt ur kastrullen = MEGAMYCKET!

      Radera