Sidor

måndag 27 januari 2014

Blueberry muffins

Jag hade föresatt mig att jag ska få till åtminstone ett till recept från United states of cakes innan vi är färdiga med den. Och idag hände det, till slut. Jag har alltså haft otroligt svårt att komma mig för att baka saker från den här boken. Egentligen är det inte ett dugg konstigt, kakor är inte alls min grej. Jag är aldrig den som föreslår att ses över en fika (hellre då en frukost, en middag, ett glas vin, eller ja, nästa vad som helst utom just fika). Jag bakar aldrig kakor när jag har födelsedagskalas (mitt eget alltså, sonens kalas är en annan femma). Och jag äger inte en enda annan kokbok ägnad åt att baka kakor. (Några som är centrerade kring brödbak dock). Sen det här med det amerikanska temat. Det är tydligen inte min grej det heller. Allt är så... mycket liksom. Stort, sött, och ja, extra allt på ett sätt som inte alls tilltalar mig.


Hur som helst. Idag skulle det bakas. När boken först kom kollade jag och sonen i den tillsammans och han fastnade för två recept. Det ena av dem bakade vi idag: blueberry muffins. Just muffins är det vi bakar oftast här hemma, mest för att det är enkelt att baka tillsammans. Det här tyckte jag kändes som ett ganska vanligt recept på amerikanska muffins. Smeten blev ganska tjock, men var ändå lätthanterad. Förutom blåbär hade man i rivet citronskal i smeten, tyvärr gav det inte så värst mycket smak. Det som annars var speciellt var att man hade ett täcke med smuldeg överst. För mig tillförde det inte så mycket, mer än möjligen för mycket sötma. I övrigt var det goda muffins, men inte godare än några andra om ni förstår vad jag menar. Kanske bakar vi dem igen någon gång, fast då ska det vara hallon i har sonen bestämt. Och mer citronskal tror jag.

/Karin

1 kommentar:

  1. Det är så konstigt detta för i mitt huvud så är du en som bakar! Det kanske beror på att vi har pratat en del om sånt i samband med dop och födelsedagar men det är du som har lärt mig om cake pops, whoppis (heter dom så?) och macroner. Och så att du önskade receptet på melonglassen med mörk choklad. Lite festligt allt det här!

    SvaraRadera