Sidor

lördag 11 januari 2014

Chewy Oatmeal Cookies

Här om dagen, det kan mycket väl ha varit så sent om igår, så svängde jag ihop dessa trevliga kakor från Roy Fares kokbok. Det här är ett av de få lite mindre toksockerstinna recepten i United States of Cakes och sånt gillar jag. Dessutom innehöll baket ingen besvärlig jäsning eller obscena mängder färskost.

Det var rätt enkelt att svänga ihop smeten. Först blanda ihop hackade valnötter med torkad frukt (i Roys recept står det russin och torkade tranbär men jag använde Renee Voltaires Berry Boost Blåbär) och havregryn i en skål. I nästa skål: mjöl, bikarbonat, kanel, salt och vaniljsocker. I den tredje skulle man vispa rumsvarmt smör fluffigt ihop med farinsocker och ett ägg. Efter det blandade man ihop allt tillsammans med rivet apelsinskal och en halv pressad apelsin. Efter att degen fått vila 20 minuter i kylen rullade jag små bollar som jag plattade till lite och sedan gräddades kakorna i ungefär tio minuter.

Det här blev smarriga, lite hårdare kakor med tuggmotstånd och fin smak av apelsin och kanel. Vill man lyxa till dom lite skulle man kunna addera lite hackad choklad i smeten? Det skulle säkert passa finfint. Men egentligen behövs det inte alls. Kakorna är urgoda precis så som Roy Fares gjort dom.

/Erika

2 kommentarer:

  1. De där blev jag riktigt sugen på att testa. Är det från frukostkapitlet?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja precis! Passar bra som fika, frukost och mellanmål skriver han i boken.

      Radera