Sidor

tisdag 14 maj 2013

Den är här!

Idag låg det ett paket i hallen och väntade på mig när jag kom hem. Hurra för att Smaker i mitt  hjärta har kommit! Har ni fått era ex än Erika och Elisabeth? Jag har hunnit bläddra lite grann i boken, jag är ju så himla peppad på att sätta tänderna i en ny kokbok nu, och åtminstone vissa delar ser lovande ut. Kokboken innehåller i princip fyra olika delar, en koreansk, en cross-over, en italiensk och en i första hand svensk. Jag är allra mest sugen på att testa de koreanska recepten, men även många av cross-over-recepten känns intressanta liksom en del av de svenska. Kanske även något italienskt, vi får se.


Men först måste jag ut och shoppa koreanska ingredienser. Allra först kanske allt jag behöver för att kunna göra egen bibimbap? Då behöver jag gochujang (den där röda såsen/chilipastan man får till bibimbap) och gochojaru (chilipulver). Fast jag är också rätt intresserad av receptet med koreanska glasnudlar (gjorda på sötpotatis, inte mungbönor som t ex thailändska) med entrecôte. Efter en snabb googling verkar det som att Korean food på Luntmakargatan är bästa stället att hitta koreanska livsmedel. Någon som känner till något annat ställe? (Gärna på Kungsholmen...). 

Jag blir också riktigt glad när det uttryckligen står "miljömärkt" om tonfisken i receptet Tonfisktartar med sting, önskar att alla kokboksförfattare tog chansen och framhöll miljömärkt fisk på det här viset. Sen är ju frågan var man får tag i miljömärkt tonfisk? Har inte sett till det någonstans som jag kan påminna mig om. 

/Karin 

2 kommentarer:

  1. Yay! Jag fick också min idag! Har inte hunnit kolla i den än men snart. Och jag undrar om inte asian supermarket på fridhemsplan kan ha det mesta? jag tycker att dom är jättebra. Kanske drar jag förbi där och shoppar imorgon isf låter jag dig veta.

    SvaraRadera
  2. Ja! Fridhemsplan låter mycket enklare än Luntmakargatan.

    SvaraRadera