Sidor

torsdag 17 oktober 2013

Palsternacks- och ingefärssoppa

Som första recept från Grön Mat valde vi att laga en soppa som såg så spännande ut. En soppa med palsternacka, ingefära och massor av kryddor i.
Det var kardemumma, cayenne, färsk ingefära, spiskummin... yum yum yum. Allt sånt jag gillar. Med måtta...
Soppan ska serveras med en yoghurt eller lite ringlad vispgrädde, och det behöver den. Jisses vad spicy! Eller inte stark sådär att man där, bara väldigt mycket stickig ingefärssmak - vet ni vad jag menar? och jag som älskar ingefära.

Förutom det var receptet bra - enkelt och lätt att följa. Lite väl lång ingredienslista kanske man kan tycka, men gott. Men glöm för all del inte den där mildrande yoghurten!

Jag gillar verkligen upplägget på Hugh Fearnley-Whittingstalls bok. Och jag gillar verkligen honom, och har följt River Cottage i många år.
Som en första observation kan jag dock tycka att det är lite väl många recept. Dom drunknar liksom i varandra. Det känns som att det borde finnas många bra guldkorn där i, som försvinner i mängden. Och då är det ju så bra att ha en Kokboksklubb som man kan inspireras av!

Nästa recept att testa blir nog chiligryta med pintobönor - om jag kan lista ut vad pintobönor är...



6 kommentarer:

  1. Vad gott det ser ut! Och det låter som goda smaker. Den får jag testa tror jag minsann :)

    SvaraRadera
  2. Ja prova den! glömde skriva att det var supergott med lite rostad mandel uppepå för lite tuggmotstånd.

    SvaraRadera
  3. Om du inte redan fått reda på det så är pintobönor en sorts kidneybönor. Tips, vid avsmaknig av grytan testa själva grytans innehåll. "Buljongen" är apstark, tillsammans blir det ok. Maria från Västerås

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad härligt med en läsare som tipsar tillbaka. Tack Maria!

      Radera
  4. Hughs chili är största favoritmaten hemma hos oss! Jag har aldrig hittat några pintobönor i mina vanliga affärer och inte brytt mig om att leta vidare, så jag brukar ta den slags böna som jag har hemma.

    Du har säkert redan lagat rätten, men jag kan tipsa om att vi använder betydligt mycket mindre av just chilifrukten. Har inte ens i hälften, blir starkt nog för oss ändå.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltså peppen runt den här chilin nu! Jag måste nog också ta och laga den.

      Radera