Sidor

onsdag 13 mars 2013

Grillad strömming med citron och persilja

Jag har lagat två riktiga fullträffar ur Fransk bistro. Först ut, grillad strömming med citron och persilja. Vi är väldigt förtjusta i strömming hemma, så det var kanske ingen högoddsare att den skulle gå hem hos oss, men ändå. Det måste understrykas hur otroligt gott det var! Och enkelt. Som det väl har framgått vid det här laget gillar jag för tillfället när det går snabbt att laga mat och ändå smakar verkligt gott. (För egentligen tycker jag om att hålla på länge och pyssla med matlagningen, men när tiden inte finns vill man ju ändå att det ska vara gott). Det här var också en sån där rätt som går snabbt och enkelt att tillaga och som innehåller rätt få ingredienser men som smakar, ja, faktiskt sensationellt gott. 


Smakerna i det här fallet är förutom strömmingen olivolja, citron, vitlök och persilja. Och ja, jag ser själv ett mönster här, den där kombinationen är något av en favorit hos mig helt klart. Strömmingen får marinera i olivolja, vitlök och persilja en stund. I receptet står det en timme men det hann jag inte och det funkade utmärkt ändå. Sen steker man den på rätt hög värme, gärna i grillpanna och pressar citron över när den är klar. Et voilà! Vi serverade den med surdegsbröd och en enkel grönsallad till och både maken och jag utnämnde den direkt till en ny favoriträtt. Alla borde prova tycker jag.

/Karin

2 kommentarer:

  1. Jag blev mycket mycket sugen på att laga detta efter att jag såg bilderna på instagram. jag sugen på strömming? du är en mycket bra sukterska Karin!

    SvaraRadera
  2. Ja, alltså, du måste laga den här rätten, det var så otroligt gott.

    SvaraRadera