Sidor

söndag 7 april 2013

Fisk med sardellröra

För rätt så länge sen nu gjorde jag fisk med sardellröra, poisson à l'anchoïade, till middag. Den ska göras på fast fisk, typ marulk, står det i boken, men jag tycker det känns trist att äta utrotningshotad fisk så jag gjorde den på torsk från Årstiderna istället.



Nackdelen med det är ju att det är rätt svårt att steka torsk i panna på något elegant sätt, det blir mest en massa småbitar, även om det smakar bra.

Såsen görs på sardeller, oliver, kapris, vitlök, olivolja, rödvinsvinäger, citron och svartpeppar, vilket låter salt men gott i mina öron. Tyvärr motsvarade det här resultatet inte riktigt mina förväntningar. Det var helt ok, men långt ifrån en sådan favorit som t ex strömmingen. Inget jag kommer att göra om alltså. Men gott med cocktailtomater och fänkål till. Det såg rätt trist ut också, inte alls så där fint som i boken.


/Karin

2 kommentarer:

  1. Hahaha åh! din torsk! <3
    Det är ju sådär det allt som oftast ser ut när man kockar. Inte sant?

    SvaraRadera
  2. Plus älskar att du la upp kokboksbilden också.

    SvaraRadera