Sidor

söndag 2 mars 2014

Aromatisk cassoulet med korv

Jamies Aromatisk cassoulet med korv har rätt stora likheter med Danyel Couets Cassoulet saucisse à la campagne. Även här är korv, bönor, tomater och rosmarin framträdande ingredienser, så det är kanske inte så konstigt att de påminner om varandra. Jamie skriver bara att man helst ska välja en korv med 80% kött, så jag tog ett paket Lincolnshire bangers från Taylor and Jones. Är det brittiskt så är det. :) 

Förutom att jag hade missat lite på hur lång tid det tog att laga den här korvgrytan, så var det inga större svårigheter med den. Först steker man korven tillsammans med sidfläsk, sen lägger man i morötter, rödlök och paprikapulver och fortsätter att steka det lite till, innan man häller på passerade tomater + vatten och låter det puttra vidare i ugnen under folie. Efter ett tag har man i färsk rosmarin som man hackat och blandat med lite olja och sen får grytan koka ihop utan lock ett tag till. Jamie tycker man ska servera det med rostad ciabatta som man gnider in med vitlök och tomat. Vi stekte istället det i stekpanna med hemsvängt vitlökssmör. Men prova att gnida in vitlöksbröd med lite färsk tomat om ni inte gjort det förut. Genidrag! 



Precis som med Couets cassolet tyckte alla vuxna i familjen mycket om den här grytan, som fick väldigt fina smaker och samtidigt kändes både rustik och mättande. Kanske mer något för mörka höst- och vinterkvällar, men än så länge funkar den. 




Ett par ord om sidfläsk bara. Jag är inte helt såld måste jag säga. Allt det där fettet, det är svårt. Det tillför säkert en hel del i smak, men ändå. Nästa gång kanske jag fuskar och tar bacon istället. Får man säga så? 

/Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar