Sidor

lördag 1 mars 2014

Bakfyllenudlar

Hemma hos oss har vi som mål att äta ungefär 50 procent vegetariska rätter under en vecka. Precis som Karin redan nämnt är det därför glädjande att just vegetariska recept har fått ett eget rejält tilltaget kapitel i den här kokboken. Här om kvällen lagade vi ett enkelt nudelrecept med det något trista namnet bakfyllenudlar (moralen i mig säger att det känns oskönt att kalla dom för det när man äter den med småbarn men jaja bakis var vi i alla fall inte).

Det var en snabb och enkel rätt att tillaga: i en kastrull med kokande saltat vatten slängde man ner strimlad salladskål, broccoli, nudlar och sockerärtor. När dessa var klara hällde man bort vattnet och vände ner en dressing gjord på ingefära, vitlök, soja, risvinäger och sesamolja. Till denna allt-i-ett-gryta serverade man stekt ägg och srirasha (som är en underbar stark chilisås).

Allt som allt en enkel och god rätt. Den är utmärkt att se som en bas där man kan slänga ner lite allt möjligt. Det är dressingen som gör rätten kan man säga. Nästa gång kommer jag dock att göra dubbel sats av den. Smaken blev nämligen lite väl tam kan jag tycka. Men det var inte något som inte gick att repa med hjälp av extra soja.

/Erika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar