Sidor

fredag 28 februari 2014

Fantastisk fiskcurry

Det här visade sig vara ännu en riktigt god rätt från Laga smart med Jamie. En indisk curry med fisk, potatis, blomkål, tomater och linser. Fisken marineras i tikka curry-pasta och citron och steks för sig. Bra, för då blir den inte så sönderkokt som den blivit om den kokt med i själva curryn. Och potatis i curry alltså, hur gott?! Lika gott i den här rätten som i t ex massaman curry.

Den här curryn görs på ingefära, chili, vitlök, lök och korianderstjälkar som får fräsa sakta i olja tillsammans med mer tikka curry-pasta innan man har i potatis som får steka med en stund. Sen tillsätter man vätska i form av tomater och vatten, röda linser och blomkål (i Jamies recept kan man tillaga både fisk och blomkål direkt från frysen, plus för det, även om jag inte gjorde det den här gången) och allt får koka ihop en bra stund. Man serverar den med ris kokt med kryddnejlika (vilket gav mer doft än smak), färsk hackad koriander och en klick youghurt. Riktigt, riktigt gott. Även maken gav tummen upp.



Min enda invändning var, även i det här receptet, den återkommande anvisningen att "krydda så det blir riktigt gott" utan någon vidare information. Men när det blir så här gott kan det väl passera.

/Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar