Sidor

tisdag 4 februari 2014

Peanut Butter Cake Pops


Som sista sista recept att testa i United States of Cakes valde jag en annan variant på kakpinne - dvs den där man först bakar en kaka, smular sönder den och blandar med nåt utvalt gott, gör bollar och sen doppar i choklad.

För det var det man gjorde kortfattat.
Det kändes lite konstigt att baka en kaka som man sen bara skulle ta sönder, men det var ju själva smaken jag var ute efter.
Enligt receptet så blandade man kaksmulet med jordnötssmör och färskost, gjorde bollar, i med pinne och sen doppa i choklad.
Däremellan ska det in i kylen några vändor så det tar lite tid, men funkar faktiskt bra att göra med barnen som kanske inte vill koncentrera sig så länge (iallafall mina).

Dessa cakepopsen skulle sen doppas i finhackade salta jordnötter för att ytterligare förstärka jordnötssmaken.
Var dom goda undrar du? Nja svarar jag. Lite för mycket på nåt vis.
I motsats till åtminstone en av mina bloggkollegor så gillar ju jag sötsaker, men det blev lite lite för mycket. Och så salt på det. Nja är väl mitt betyg för detta receptet.

Och jag hade inte byggt nån "cakepop-torkarställning" så jag provade att ställa dom på tork i kylen. Funkade bra men inte lika fint :)

Har du nåt bra tips på hur man torkar/stelnar sina cakepops?

/Elisabeth
2 kommentarer:

  1. Oasis! Billigt, smidigt och kräver inget hemmasnickrande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Smart! Köper man det på blomsteraffären? har konstiga barndomsminnen från när man stod och tryckte små hål i den där oasisen som mamma envisades med att stoppa konstgjorda blommor eller eterneller i… Och lukten är lite speciell eller minns jag fel? :)

      Radera