Sidor

söndag 9 februari 2014

Canneloni med kyckling & spenat

Mitt första intryck av Laga smart med Jamie är definitivt positivt. Jag har flera (tre) kokböcker av Jamie sen tidigare som jag lagar ur rätt ofta, och det jag dessutom gillar med just den här kokboken är att det finns en idé bakom den: "köp klokt, laga med omsorg, släng mindre". En stor del av kokboken handlar därför om olika sätt att ta vara på rester av några vanliga (protein)livsmedel. Nu råkade det slumpa sig så att jag hade ett par burkar med kycklingrester i frysen, något jag brukar ha svårt att veta vad jag ska göra av. Istället blir det liggande i frysen hur länge som helst, tills det blir någon deppig plocklunch av det en sån där dag när man inte har någonting annat att äta överhuvudtaget.

Nu blev det istället canneloni med kyckling & spenat av resterna. Spenat hade vi också i frysen, liksom riven cheddar, så det enda vi egentligen behövde köpa var canneloni. Jag var helt säker på att det inte skulle finnas på vår lokala Coop (i Farsta centrum), men det gjorde det faktiskt. När vi inte behövde förkoka lasagneplattor och sen rulla dem blev det här en riktigt lättlagad rätt, just också för att kycklingköttet redan är färdigt, man använder fryst spenat som man kan slänga ner i kastrullen otinad och tomatsåsen som man har ovanpå är snabbt ihoprörd. Sen var det ju himla roligt att fylla cannelonirören. :)

Däremot kändes det lite snopet när det kom till kryddningen av spenat- och kycklingröran: "dra bort kastrullen från plattan och krydda så det blir riktigt gott". Men med vad? Det framgick liksom inte. Lite svårt var det också att veta exakt vad engelsk senap är. Jag antar det är en stapelvara i England, men här hade man ju gärna fått en hint om vad det skulle kunna motsvara. Jag chansade på en helt vanlig senap, oklart om det var bra eller dåligt smakmässigt.De vuxna i familjen tyckte att den här rätten var helt ok, men tyvärr blev den lite smaklös. Nu när vi vet om det kan vi ju dock krydda lite mer nästa gång. (Måste bara komma på med vad). Barnen ville inte smaka. Spenat kan ha den effekten, ingen överraskning där. Jag tycker ändå att det här känns som en lovande start på nya utvärderingen och jag har markerat massor med recept jag vill testa. Hurra!

/Karin

5 kommentarer:

 1. Engelsk senap brukar vara colemans du vet? Den är mindre söt och mycket starkare än den svenska. Satsa på en sån är mitt tips!

  SvaraRadera
 2. Plus: har även noterat det luddiga kryddningsmomentet i andra recept :/

  SvaraRadera
 3. Ah, Colemans så klart! Det borde jag ju faktiskt kunnat lista ut. Har dock bara pulver hemma, kan man ersätta med det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. På den lilla plåtlådan (som jag antar att det är du har?) så står det hur man gör senap av den. Har för mig att det bara var att addera vatten? Kanske även vinäger men på en punkten är jag mycket osäker.

   Radera