Sidor

söndag 9 februari 2014

Bokbyte i klubben

För några veckor sedan bestämde vi oss för att vår nästa utmaning skulle vara att laga mat ur Melker Anderssons nya kokbok I nöd och lust. Ingen av oss hade tittat eller bläddrat i den och när den damp ner hemma hos mig så kändes valet inte helt hundra. Det främsta skälet var inte att den är gjord i samarbete med 7 eleven, även om det kanske inte kändes urbra det heller (av någon diffus anledning).

Nej, det var mer recepten som inte kändes helt hundra. För helt ärligt: hur spännande känns ett recept på Makrillhusman som består av en skiva husman och makrill på tub?

Den här kokboken innehåller helt enkelt lite väl simpla recept. Som lax med pulvermos.

Eller leverpastejmacka som är en ja, macka med leverpastej.

Det skall dock sägas att några recept lät goda. Som dessa havrebollar med philadelphiaost, oboy-pulver och daim. 

Eller fish en chips där han panerar lax och gör en enkel gurksås till. Såna här recept har jag ett jättestort behov av just nu: enkla "genvägsrecept" för vardagsmiddagarna.

Men de flesta recept i boken är, som sagt, lite väl simpla. Jag undrar vem som är målgrupp egentligen? För den som inte vet eller förstår att man kan göra pytt i panna genom att köpa en påse med färdig sådan och steka den med ett ägg kommer förmodligen inte att köpa den här – eller någon – kokbok?

Aja. Vi har i alla fall bytt bok. Som nästa kokbok kommer vi att testa och utvärdera Laga smart med Jamie. Eftersom klubben har minst två medlemmar som är jeteförtjusta i honom så kan det här nog bli hur bra som helst. Inget nytt byte borde iaf ske?

Och ps. Recepten ser helt amazing ut vid en första genombläddring.

/ Erika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar