Sidor

fredag 11 november 2011

Kycklingburgare med currymayo och bacon

Alltså den nya boken! Om jag inte hade ogillat det faktum att ordet "fredagsmys" blivit både vedertaget och dessutom kommersialiserat de senaste åren hade jag kunnat konstatera att Junk food på riktigt förmodligen är svaret på det stora fredagsmysdilemmat. Nämligen: det måste finnas nåt mer än tacos att äta?! Här har vi nu en kokbok som hela familjen helhjärtat tar till sig direkt. Maken bläddrar i boken och suckar lyriskt "åh, foccaccia!", "åh, tuna melt!", "åh, club sandwich!". (Han är något av en brödjunkie). Och 5-årige sonen hittar också flera recept han vill testa: hamburgare, hamburgerbröd, pizza, hembakade tortillas, pommes frites (han gillar också sina kolhydrater) och i princip alla efterrätter. Och jag, jag vill provlaga ALLT. (Med några få undantag).

Sonen fick bestämma första receptet: hamburgerbröd. Till det: kycklingburgare med currymayo och bacon. Det första man kan notera är alltså att det här kanske inte är nåt man slänger ihop på en halvtimme efter jobbet en fredag eftersom hamburgerbröden ska jäsa i sammanlagt 70 minuter,


men om man har bröden klara (eller köper färdiga, fast gör inte det för det är ju halva poängen med den här boken, att det blir godare när man gör det själv) sen tidigare är övrigt rätt snabblagat. Mayon vispar man ihop på några minuter (jag rev äpplet istället för att finhacka det) och sen kan den stå till sig i kylen medan man fixar burgarna. Som var otroligt enkla att få till, bara mixa kycklingkött, citronskal, salt och peppar i matberedaren, forma burgarna, steka, klart! Med bacon, sallad, tomat, nybakade bröd och currymayo så klart var de hur goda som helst.


En Corona på det så är fredagskvällen kirrad. Om resten av recepten är lika bra som det här har vi ett par trevliga månader framför oss i kokboksklubben.

/Karin

1 kommentar:

  1. Åh det lät ju väldigt gott! vi hittade oxå flera recept som vi vill testa :)

    SvaraRadera