Sidor

fredag 27 december 2013

Kryddiga nötter

Jag brukar göra någon variant av ugnsrostade nötter varje jul, gott till glöggen till exempel, och varje år glömmer jag sen bort att spara receptet jag använt så kommande år behöver jag alltid hitta ett nytt. Tur i år då att det fanns (flera tror jag) recept på kryddiga nötter i December. I det här receptet blandade man nötter (jag tog hasselnötter, valnötter och mandel) med kanel, ingefära, salt och socker, och sen blandade man ner äggvita, uppvispad med lite vatten. Och så rostade man det hela i ugnen på 150 grader i 35 minuter. Jag drog ner lite på mängden socker i receptet och rostade dem lite längre (upp mot 40 minuter) men det var de enda ändringarna jag gjorde. Och låt mig säga att de blev populära, enda "rätten" som tog slut redan på juldagen. Tyvärr glömde jag fotografera dem i villervallan på julafton, och sen var de alltså slut. Och det bästa är ju att nästa år när jag ska göra nötter igen vet jag var jag har receptet.

/Karin

PS Alltså, så här efter julhelgen kan jag inte påstå att jag känner mig så värst pepp på att fortsätta baka kakor från United states of cakes. Renlevnad är vad jag känner för. Grönsaker! Inte bakverk. Men jag får göra mitt bästa. Kanske kan jag bjuda kollegorna på kakor på något möte eller så. DS

2 kommentarer:

  1. haha have you proudly been stuffing yourself? Jag kan SÅ relatera.

    SvaraRadera
  2. Indeed I have. Först proudly, och sen not so proudly kanske utan mer... tvångsmässigt kanske. Som en följd av detta gick jag imorse istället loss på en smoothie på grönkål, avokade, mango och lite grapefruktjuice. Godare än det låter faktiskt.

    SvaraRadera