Sidor

onsdag 15 februari 2012

Snabba schnitzlar med stekt gnocci


Till sist hände det! Jag fick tummen ur och gjorde ett recept ur Nigellas Kök och yay vad gott det var. Snabbt som attan gick det också och laga. De här ljuvliga kycklingschnitzlarna panerades med mjöl och en kryddblandning bestående av en nypa vardera av kanel, muskot, kryddpeppar och cayennepeppar. Just det här att det var kryddpeppar i gjorde att smaken påminde lite om en karibisk rätt som jag alltid lagade förr om åren. Det är helt klart en pigg och ny (nåja, nygammal så) smak i det Strand-Berglundska köket.

Efter att schnitzlarna stekts reder man av stekpannan med pressad citron. Ljuvligt ihop med den milt kryddade men ändå otroligt smakrika kycklingen.

Till detta serverar man gnocci, såna där som man köper i påse i kyldisken på ICA. Men Nigella har kommit på genidraget att steka dem istället för att koka. Så gott! Frasigt på utsidan och mjukt på insidan.

Jag är, som ni märker, mycket förtjust!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar