Idag har jag invigt Jamie grillar. Valde en enkel rätt att börja med, kyckling saltimbocca,
d v s bacon-lindad utbankad kycklingfilé med färsk salvia. Vi serverade
den med grillade cocktailtomater, grillad aubergine och färsk citron
(och potatiskroketter, för barnens skull).
Jag gillade den här rätten av flera anledningar: jag fick användning för min lilla behändiga köttklubba som jag köpte på Muji i Tokyo, det ingick bacon i rätten och den var superenkel att laga. Och så var den dessutom god. Det enda jag saknade var lite mer tips på tillbehör. Men bra start för Jamie tycker jag!
/Karin
Älskar köttklubban! Och allt annat verkade smarro. Men: ingen sås? Blev det inte lite torrt?
SvaraRaderaAnnars: heja dig Karin!
För min del räckte det med pressad citron, men David hade bea till, han vill gärna ha sin sås. :) Jag tror det hade kunnat vara fint med en italiensk tomatsås till, men orkade inte riktigt ta tag i det.
SvaraRaderaMen bea! Lol! Man måste ju bara älska en man som har bea till allt.
Radera