Idag har jag gjort ännu ett tillbehör från Jamie grillar: grillad fänkål. Fänkål är en lite knepig råvara tycker jag, men om man tillagar den rätt och/eller hittar fina kombinationer är det en av mina favoritgrönsaker. I det här receptet koker man först fänkålen i fem minuter för att sen grilla den och jag kommer definitivt att fortsätta med att förkoka den, för det resultatet blev mycket bättre än att t ex tillaga den länge i ugn. En smak som som passar väldigt bra med fänkål är citron, och här serverar man fänkålen med en vinägrett på chili, vitlök, olivolja, citronskal och -saft, plus färskriven parmesan, så det var goda förutsättningar.
Och åh så gott det blev! Jag åt det till varmrökt lax, rött ris och citronaioli, möjligen inte en perfekt matchning, men det funkade åtminstone. Det här är ytterligare ett tillbehör som jag kommer att göra fler gånger, tummen upp helt klart. Jag grillade fänkålen i ugnen (återigen p g a vädret) och jag kan tänka mig att det blir ännu godare om man grillar det över kol. Och tyvärr läste jag lite slarvigt och jag missade att ta bort vipporna innan jag kokade fänkålen, nästa gången när jag har sparat dem och kan garnera med dem blir det lite snyggare. :)
/Karin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar