Sidor

tisdag 16 juli 2013

Chapchae - sesamglasnudlar med biff och grönt

Den här rätten gjorde jag för flera veckor sen, när jag precis hade varit och handlat på Korean food. En ganska klassisk wok egentligen, med koreanska glasnudlar, biff, grönsaker och så sesamolja, soja och vitlök som smaksättning. Koreanska glasnudlar är till skillnad från andra glasnudlar gjorda på sötpotatis istället för mungbönor, och lite tjockare än man är van vid. (Och kanske lite nyttigare om man är inne på att undvika snabba kolhydrater?).


På det stora hela blev det riktigt gott, lika uppskattat av lilltjejen som av svärmor (och mig med för den delen). Ett extra plus för att det är rädisor i, det var himla gott faktiskt. Dock hade det nog blivit bättre om jag hade använt en wok, eller en riktigt stor stekpanna, istället för en vanlig stekpanna (ni vet det där problemet med lite för mycket kött i pannan vilket gör att det blir mer kokt än stekt) och sen är det ju det där med glasnudlar. De ÄR rätt svåra att hantera, de klibbar ihop väldigt fort om man säger så.



/Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar