Sidor

lördag 14 juni 2014

Salty lemonade

Precis som för Elisabeth och Karin blev mitt första recept en lemonad och eftersom jag är en saltknarkare så lät det där med en "salty" lemonade allt för frestande för att inte prova. Och jisses vad gott! Det här blev precis vad det lät som; dvs en citrusig lemonad med en svag ton av sälta. För att göra smakupplevelsen till något lite extra frostar man glaskanten med en socker/saltblandning.

Receptet var enkelt och blev ungefär en och en halv liter färdig lemonad. Ena dagen drack vi den bara som den var och den andra dagen adderade vi ett par centiliter gin vilket passade utmärkt och gav ett trevligt sting. Jag kan även tänka mig att tequila skulle passa fint om man nu absolut vill addera sprit. Detta är dock inget man behöver. Lemonaden är underbart svalkande, törstsläckande och tillfredsställer saltbegäret perfekt på en solig dag.

Det här behövs till ca 1,5 liter:
1 dl färskpressad citronjuice
1 dl färskpressad vit grapefrukt
1 dl färskpressad lime
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
strösocker och salt till glasen
1 liter vatten

Gör så här:
  • Blanda citrusjuicen med socker och salt. Låt stå cirka 15 minuter och rör om då och då tills sockret löst sig.
  • Blanda lika delar socker och salt på en tallrik. Dra en limeklyfta runt kanterna på glasen och doppa dom i sockerblandningen.
  • Fyll glasen med is. Blanda citusvätskan med vatten och fyll glasen.

/Erika


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar