Dessa varma mackor, italienarnas frasiga blandning mellan smörgås och fattiga riddare, utgjorde dagens lunch och vilken lunch det blev! Jag tycker om tanken på att göra något av alla de matrester som oundvikligen uppstår efter en julhelg. Men oftast har det stannat vid att bli just bara en tanke. För helt ärligt. Hur smarrigt känns det med en paj fylld med julskinka eller gravad lax?
Men dessa varma mackor alltså: några skivor dagsgammalt bröd som fylls med några skivor julskinka, julcheddar och stark söt senap och som sedan vänds i en blandning av 2 ägg, 2 1/2 dl mjölk och 1/2 tsk salt för att till sist stekas så att de får en gyllene yta och osten smälter ... alltså. När julmatsrester kan bli så här goda har jag plötsligt inte några problem med låta tanken övergå till handling.
/Erika
Både låter och ser väldigt gott ut. En annan grej man kan göra med julskinka som jag läste om är pizza med julskinka och stilton. Lät som att det kunde vara nåt det med.
SvaraRadera