Det första jag noterade med receptet var att det lätt kunde bli väldigt dyrt. Enligt ingredienslistan skulle det vara 3 sparrisar var, vilket ju inte låter så mycket, men när de sparrisar man hittar väger i runda slängar 125 gram styck och kilopriset är 290 kr så inser man att de 8 sparrisar man plockat på sig (till fyra personer), vilket ju även det var färre än i receptet, vägde in på över 1 kg och då pratar vi om en enda rätt på påskbuffén. Nåja.
Rätten var annars extremt lättlagad. Skala sparrisarna, koka dem, rör ihop en äggröra på ägg, grädde och gräslök, servera med denna och löjrom. Svårast var att veta när sparrisarna var lagom kokta, kanske att de blev lite väl mjuka, men ändå helt ok. Jag tyckte att det smakade bra, särskilt ihop med tillbehören och kanske i synnerhet själva knoppen ihop med tillbehören, men det blir ju en väldigt exklusiv och resurskrävande rätt om man bara äter knoppen och slänger bort resten, så kan vi ju inte ha det. Sammanfattningsvis kommer jag nog att hålla mig till grön sparris även i fortsättningen, men det var en trevlig rätt att prova med fint sammansatta smaker.
/Karin
Du måste gå och äta vit sparris på någon av alla restauranger som serverar det nu. Du kommer att omvärdera i en blinkning. För vit sparris äger liksom den gröna alla dagar i veckan!
SvaraRaderaJag brukar hålla utkik efter att Tennstopet ska ha vit sparris på menyn. Där serverar de den på klassiskt vis med hollandaise nomnom!
Det måste jag göra! Fast det kanske blir nästa år, för nu är det väl nästan för sent antar jag.
SvaraRaderaNästa vår går vi tillsammans! Mmmmums!
SvaraRadera