Karin lagade 11 recept, Erika lagade 11 och Elisabeth 5.
PLUS
- Det är en väldigt inspirerande kokbok. Vackra bilder och läskande recept. Man blir sugen och vill laga många recept vid en första genombläddring.
- Enkelheten. Nästan alla recept är enkla, snabba och okomplicerade.
- Boken är vad den ger sig ut för att vara. En kokbok med fransk bistromat. Det kan tyckas självklart, men är faktiskt inte alltid det. Ni minns väl Grönt?
- Goda smaker. I princip allt vi lagat har dessutom smakat bra. Det är inte heller en självklarhet.
- Lättillgängliga smaker. Det är inte något som är allt för konstigt eller "out there".
- Det finns ännu fler recept vi vill laga ur kokboken. Så vi kanske kommer att återkomma. Vill vänta till sparrissäsong för ett recept, och det finns en fin efterrätt med körsbär som låter smarrig. Den lagar vi helst i slutet av sommaren.
MINUS
- Layouten är minst sagt rörig. Det är för många designelement, för många typsnitt, grepp och vinkar. Det ger ett oförtjänt ogenomtänkt intryck. Dessutom är typografin i vissa fall svårläst.
- Vissa recept är det visserligen inte något större fel på, men smakerna är lite väl bleka, på gränsen till menlösa.
- Svagt dessertkapitel där flera av efterrätterna egentligen är mer "fika" om ni förstår? Som paj till exempel.
BÄSTA RECEPT:
Karin: Omelett med ost och örter och grillad strömming med citron och persilja, kan omöjligt välja mellan dem.
Erika: Hum. Var det musslorna som var bäst? Eller kanske vinägerkycklingen? Eller päronen med hasselnötsgrädde och rödvinssirap? Jo. Det var nog sirapen som var den bästa.
Elisabeth: Citron tarte, efter lite modifiering. Pajdegen är lite väl smulig, så vi rekommenderar lite extra vätska.
SÄMSTA RECEPT:
Karin: Café de Paris-smöret.
Erika: Nej usch vad tråkig den där zucchinisoppan blev som jag bjöd Karin och Elisabeth på en dag.
Elisabeth: Håller med Karin om smöret. Mycket jobb och smaken var en besvikelse.
BETYG (skala 1 - 5, där 5 är högst):
Erika gav betyget: 4
Elisabeth gav betyget: 3
Karin gav betyget: 3
/Erika
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar