Vi hade bestämt oss för att laga cheeseburgare, och Erika hade beställt finkött från sin slaktare och vi hade hemgjorda bröd, ketchup och hamburgerdressing.
Vi bestämde oss för att vi inte stå och fritera utan Karin köpte med sig lantchips som passade finfint till.
Måste säga att det nog är den godaste hamburgaren jag ätit... ojojoj.
Köttet alltså... Det lönar sig verkligen att köpa riktigt bra kött.
Vad tyckte vi om Junk Food då?
För det första kan man säga att vi har lagat väldigt många fler recept från denna bok jämfört med den förra.
Så här blev det:
Erika lagade 6 recept (plus 3 tillbehör)
Elisabeth 7 recept (plus 3 tillbehör)
Karin 14 (wow!) recept (plus 3 tillbehör)
Vi landade på totalt 27 recept. Bra jobbat av oss - och väldigt bra jämfört med att de flesta lagar tre recept av de kokböcker de köper.
Det har nog inte undgått någon att Erika inte varit bokens största fan, och att Karin tagit åt sig boken helhjärtat :)
Vad tyckte vi?
Plus:
- Bra idé att ta "dålig mat" och visa hur man gör den "bra".
- Recepten vi har testat har varit väldigt goda.
- Inga konstiga ingredienser utan allt är ganska lättlagat.
- Maten är bra bjudlunch mat, men kanske inte något du bjuder på till middag.
- Fina bilder och bra uppställda recept.
Minus:
- Många recept tar lång tid (ska göras dagen innan och liknande).
- Vissa recept känns malplacerade.
- Vissa delar hade kunnat strykas till fördel för andra.
- Pizza/bröd-kapitlet känns sådär.
- Vi saknade bättre efterrätter (ingen av oss lagade en enda efterrätt).
- Är räkcocktail verkligen skräpmat?
Betyget:
Karin - 4
Erika - 2
Elisabeth - 3
(Ganska intressant att vi gav exakt samma betyg för förra boken...)
Nu ser vi fram emot nästa bok. Då blir det Om jag var din hemmafru - av Lotta Lundgren.
Hörs mer när den anlänt på Posten!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar